Polen i Fotbolls EM 2021

Polen spelar i Fotbolls EM i Grupp E tillsammans med Spanien, Sverige och vinnaren av Irland, Nordirland, Bosnien-Hercegovina eller Slovakien. Detta avgörs i slutet på Mars vem den sista i gruppen blir. Jerzy Brzeczek som är Polens Förbundskapten tar ut truppen någon månad innan EM börjar och då vet vi vilka som kommer med i den slutgiltiga 23 manna truppen. Vi har valt ut en preliminär trupp som du kan se här nedan.

Polen i Fotbolls EM

Matcher och TV-Tider Polen EM 2021

15 juni Polen - Playoffvinnare B kl 18:00 sänds i SVT/SVTPlay och spelas i Dublin, Irland
20 juni Spanien - Polen kl 21:00 sänds i TV4/CMORE och spelas i Bilbao, Spanien
24 juni Sverige - Polen kl 18:00 sänds i TV4/CMORE och spelas i Dublin

Fotbolls EM med Polens grupp och tabell

Bästa odds Polen

Polen spelas för närvarande till 81,00 ggr pengarna hos 10bet

Betyg Polens spelartrupp

Polen har ett starkt kollektiv med en enda riktig stjärnspelare i Robert Lewandovski. Att han har form och är bra är nyckeln till att Polen ska vara bra. Det finns andra bra spelare i Polen som Milik och Zielinski. Vi går igenom lagdel för lagdel och sätter betyg

Målvakter - Betyg 2 av 5

Som förste målvakt har man Wojciech Szczesny som spelar i Juventus som har varit en av Polens bästa spelare under EM-kvalet. Han är Polens bästa målvakt och håller alltid en bra nivå. Om Polen ska gå vidare från gruppen krävs att han håller samma fina nivå. Bakom Szczesny är det två dugliga målvakter men inga stjärnor.

Backar - Betyg 2 av 5

Detta är nog Polens svagaste lagdel om man ser till namnkunnigheten. Bednarek spelar i Southampton och är en duglig PL-back men inte mer. Kamel Glik spelar i Monaco men börjar bli lite till åren. Ytterbackarna är inte tillräckligt bra för att utmana de allra bästa lagen.

Mittfält - Betyg 3 av 5

På mittfältet i Polen finns det dock några spännande spelare. Både Zielinski och Krychowiak är väletablerade spelare som spelar i stora klubbar i Europa. Även Kamil Grosicki har varit med länge och kanske får lite speltid.

Anfallare - Betyg 4 av 5

Med Bayerns Robert Lewandovski har man en av turneringens bästa strikers. Han behöver ofta bara en chans för att det ska bli mål. Lämnar man för mycket utrymme för Lewa så smäller det. Här får övriga lag verkligen se upp. Finns även lite spännande nya spelare som Piatek som spelar i Milan. Även Milik gör mycket mål i Serie A.

Total betyg Polen = 11 av 20